Támogatottaknak

Kedves Különleges, vagy Különleges gyermeket nevelő szülő!

Örülök, hogy belénk vetetted bizalmad, és úgy érzed, biztos támaszt és hátteret tudunk nyújtani magad, vagy gyermeked fejlődéséhez, életéhez, jövőjéhez.

Alapítványunk tartósan beteg és fogyatékos személyek támogatását tűzte ki célul, ezért abban az esetben tudjuk vállalni az együttműködést, amennyiben igazolásra kerül ezen állapot fennállása. A közös munka megkezdését minden esetben együttműködési megállapodás, tájékoztató elfogadása előzi meg.

Alapítványunk fenntartja a jogot, hogy bizonyos együttműködéséket visszautasítson.

Amiről biztosíthatunk:

  • A számodra érkezett adományok jutalék levonása nélkül kerülnek részedre átutalásra.
  • Amennyiben vállalattól érkezik támogatásod, úgy a vállalat részére igazoljuk támogatását.
  • A részedre érkezett támogatást heti rendszerességgel, összesítve továbbítjuk részedre.

Mivel elsődleges célkitűzésünk Dániel és Bercel fejlődésének támogatása, ezért támogatottaink részére az alapítványi, törvényes háttér biztosításában stabil hátteret tudunk biztosítani, de a munka jelentős részét (mint oldalkészítés, terjesztés, kapcsolattartás támogatóiddal, stb.) a támogatott személynek kell vállalni. Azonban szokás mondani: Egységben az erő! A Tégy Jót a fogyatékkal élőkért Alapítvány vezetője, Ganyi Károly az első támogatója volt Dánielnek, majd Bercelnek is. Ez a támogatás nem szűnt meg, sőt! A Most mint soha Alapítvány, és a Tégy Jót a fogyatékkal élőkért Alapítvány egymás munkáját erősítve lép fel a betegségben érintett személyek életminőségének javítása érdekében.

Amennyiben úgy gondolod, kérdésed merült fel, vedd fel velünk a kapcsolatot! Biztosíthatlak, hogy készséggel állunk rendelkezésedre!

Fontos tudnivaló támogatottak részére

A törvényi előírások értelmében, ha egy magánszemély nyilvánosan, bárki által hozzáférhető módon közzétett felhívás alapján gyűjt adományokat jótékony célra, úgy azután sem személyi jövedelemadó, sem ajándékozási illetékfizetési kötelezettsége nem keletkezik.

A Nemzeti Adó,-és Vámhivatal azonban felhívta rá a figyelmet, hogy a bejelentési kötelezettség a jogszabály szerint illetékmentes vagyonszerzésre is vonatkozik. E szerint akkor kell jelenteni a hivatalnak, ha az ajándékozás, közadakozás tényéről okiratot állítottak ki, vagy annak összege a 150 ezer forintot meghaladja.

A Most mint soha Alapítvány nem tudja vállalni a támogatott Adóhatóság felé való kötelezettségeinek teljesítését!